Trucuri pentru a transfera numele de domeniu cu usurinta

Esti proprietarul unuia sau mai multor domenii si nu esti tocmai multumit de furnizorul de gazduire web ? Detii mai multe site-uri si iti doresti sa le reunesti la un singur furnizor? Oricare ar fi motivul pentru care iti doresti sa faci o schimbare, descopera trucurile noastre pentru a transfera un nume de domeniu cu usurinta.

Cand si de ce sa schimbi un nume de domeniu ?

Atunci cand achizitionezi un nume de domeniu, rezervi o adresa web pentru utilizarea ta exclusiva. Operatiunea este extrem de simpla si se face cel mai adesea prin intermediul unui furnizor de gazduire web, cunoscut sub numele de registrar sau birou de inregistrare. Acesta este cel care iti ofera acces la domeniu cat si la o oferta de gazduire, inclusiv la spatiul pe server si la diferitele optiuni precum certificatul SSL inclus sau un CMS precum WordPress gratuit.

Se poate intampla ca serviciu de gazduire web sa nu se ridice la inaltimea asteptarilor tale. Performantele serverului pot fi medii sau serviciul tehnic nu este suficient de performant. Un alt motiv pentru care sa apelezi la transferul numelui de domeniu.

Obtinerea codului de autentificare

Prima etapa pentru transferul numelui de domeniu consta in obtinerea unui cod de autorizare de la actualul furnizor. Cunoscut si sub numele de cod de transfer, AUTH code sau cod EPP, este pus la dispozitie de birourile de inregistrare pentru a se evita furturile de nume de domeniu. Insa, nu poti obtine acest cod pretios daca nu ai activat blocajul transferului. Pentru a putea transfera numele de domeniu trebuie sa respecti doua criterii, fara de care registrar-ul nu iti va da codul :

  • numele de domeniu trebuie sa aiba o vechime de minim 60 de zile ;
  • data expirarii trebuie sa fie superioara a 60 de zile ;

Cum poti transfera numele de domeniu ?

Odata obtinut codul de autentificare, transferul numelui de domeniu se va efectua simplu si rapid. Este de ajuns sa accesezi site-ul furnizorului de gazduire web ales care poseda cu siguranta o pagina dedicata acestei operatiuni. Introdu domeniul pe care vrei sa il transferi si codul de autentificare. Astfel, numele de domeniu este transferat la un alt registrar precum si gazduirea web. Procesul este in zilele noastre complet automatizat insa va sfatuim sa va preveniti vechiul furnizor web pentru a avea timp sa inceapa procedura de reziliere.

Inainte de a efectua orice transfer de nume de domeniu se impun cateva precautii. Procedura necesita 14 zile calendaristice. Trebuie sa verfici validitatea adresei de email inscrise deoarece vei primi un email de confirmare inainte de a efectua transferul. Trebuie in egala mausra sa iti slavezi datele pe un suport extern, fie ca este vorba despre un computer, un hard extern sau de o solutie de stocare la distanta. Aceasta etapa este esentiala pentru a fi siguri de faptul ca nu pierzi integralitatea muncii in timpul transferului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *